Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει λίγη καθυστερηση στο ανέβασμα αυτής της συνταγής (καθότι Μάρτιος) όμως θα ετοιμαστώ με το καλό για τα επόμενα Χριστούγεννα ανεβάζοντας μια μοναδική συνταγή την οποία αποθέωσε η χρήση της μαύρης ζάχαρης δημιουργώντας μια πανδεσία γεύσης με το σύνολο όλων των υπόλοιπων υλικών.
Για το Christmas cake μας θα χρειαστούμε:
425 αλεύρι γ.ο.χ
Β.Ρ
αλάτι
Mixed spices
275γρ. Βούτυρο ανάλατο
750γρ. Κομμένα γλυκά του κουταλιού μαζί με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
275γρ. Ζάχαρη μαύρη
3 αυγά
90ml γάλα
10ml κονιάκ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξεκινάμε ανακατεύοντας με το μίξερ το βούτυρo, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το mixed spices, το τρίμμα πορτοκαλιού και το B.P. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Βάζουμε το γάλα και το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα κομμένα γλυκά κουταλιού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ταψί (περίπου 20cm) με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε το Christmas cake μας στους 150 βαθμούς στον αέρα για δυο ώρες. Ραντίζουμε το Christmas cake μας καθημερινά με λίγο κονιάκ ή λίγο λικέρ που έχουμε στο σπίτι για μια εβδομάδα! (Περίπου 1-2 κ.σ).
Για τη διακόσμηση θα χρειαστούν :
500 γρ. Αμυγδαλόπαστα την στρώνουμε με ελαφριά στρώση μαρμελάδα της αρεσκείας μας από κάτω
500γρ. Ζαχαρόπαστα άσπρη για τη βάση
200γρ. Ζαχαρόπαστα πράσινη και ότι άλλο χρώμα επιθυμείτε σχετικό με τη διακόσμηση σας.
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια τη δασκάλα Μαγειρικής μου Μαρία Μιχαήλ για τη καθοδήγηση και τη συνταγή αυτή.