Σήμερα μοιραζόμαστε την απόλυτη συνταγή για καρυδόπιττα. Μοναδικό γλυκό, εύκολο στη κατασκευή, ιδανικό για όλες τις ώρες. Η καρυδόπιττα είναι πραγματικά ένα μοναδικό γλυκό.
Συστατικά:
• 200 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
• 280 γρ. ηλιέλαιο
• 280 γρ. ζάχαρη
• 460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 300 γρ. γάλα
• 1 κ.σ μαγειρική σόδα
• 1 κ.σ ξίδι
• 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
• 3 αυγά
Για το σιρόπι:
• 600 γρ. Νερό
• 600 γρ. Ζάχαρη
• 1 κ.σ χύμος λεμονίου
• 1 ξυλάκι κανέλας
Οδηγίες:
• Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
• Προσθέτουμε το ηλιέλαιο συνεχίζοντας το χτύπημα και μόλις ενσωματωθεί, προσθέτουμε και το γάλα.
• Ρίχνουμε το αλεύρι, τα καρύδια, το μπέικιν πάουντερ, την κάνελλα, το γαρύφαλλο.
• Συνεχίζουμε το χτύπημα για 20’’.
• Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη σόδα με το ξίδι έπειτα τη ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
• Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30*35 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 30-40 λεπτά.
Οδηγίες για το Σιρόπι:
• Μόλις βάλουμε την καρυδόπιττα στον φούρνο βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας τοποθετούμε στην φωτιά και ανακατεύουμε με
ένα κουτάλι.
• Μόλις βράσει προσθέτουμε 1 κ.σ χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε ξανά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Απολαύστε το γλυκό σας! Είμαι σίγουρη ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! 😊
P.S : Η συνταγή είναι από τα μαθήματα Μαγειρικής μου στο Ανοικτό Σχολείο Στροβόλου με τη φοβερή δασκάλα μου Μαρία Μιχαήλ.