Site logo

Gardens of the Future

O πρώτος garden of the future στη Παλιά Λευκωσία μπορεί να μην έχει φαγητό, δημιουργήθηκε όμως για την ανταλλαγή εμπειριών μέσα από ένα κήπο ανοικτό για όλους αγνοώντας την ηλικία, το φύλο, τη θρησκεία και την εθνικότητα για το αγκάλιασμα όποιων διαφορών μας και την διευκόλυνση στη διακίνηση ιδεών και πρακτικών φροντίδας και φιλοξενίας.

Σκοπός της δημιουργίας του μεταξύ άλλων είναι η προώθηση κατασκευών από “απόβλητα” , της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης / μείωσης των σκουπιδιών.

Κατά το σχεδιασμό του κήπου έγινε χρήση καινοτόμων τεχνικών στη Γεωργία δημιουργώντας ένα δυναμικό αστικό οικοσύστημα.

Επιπλέον η όαση αυτή στο κέντρο της πόλης θέλει να επιτελέσει και ρόλο κοινωνικού κόμβου καθώς πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια και events με σκοπό να έρθει ο κόσμος ένα βήμα πιο κοντά στη χρήση της φύσης μέσω της δημιουργίας κήπων, καλλιέργειας τροφής από τη φύση και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

‘Ενα τέτοιο μοναδικό εργαστήριο παρακολουθήσαμε και εμείς το Σάββατο 17/09/2022 με θέμα τη δημιουργία καλαθιών και καλαμωτής και ανυπομονούμε να επανέλθουμε και να βοηθήσουμε και εμείς με τη σειρά μας σε αυτό το μεγάλο έργο,

Ακολουθήστε τους στο FB : enterthegardens

Διεύθυνση : Ελπινίκης 9, Λευκωσία 1015

Κατηγορίες