Site logo

Καλοπαναγιώτης – Πεδουλάς

Σαν βγεις για εκδρομή να βάλεις στο πρόγραμμα και τη πορεία Καλοπαναγιώτη μέχρι Πεδουλά μια διαδρομή μέσα στο πράσινο της Κυπριακής φύσης μακριά από τη βαβούρα της πόλης που θα σε παρασύρει γρήγορα και εύκολα στη μαγεία της φύσης . 

Αν υπάρχει χρόνος ένας καφές στο Πάνθεο πριν από το μεσημεριανό σας φαγητό σίγουρα θα ανοίξει πνεύμα και ψυχή. Ακολούθως θα συστήναμε ανεπιφύλακτα το εστιατόριο Two Flowers στο Πεδουλά. Με καταπράσινη θέα από ψηλά και καλό κυπριακό φαγητό με απόλυτα χορταστικές μερίδες το Τwo Flowers σίγουρα δεν θα αφήσει παραπονεμένο και το πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Πριν από την αναχώρηση η επιστροφή στο Καλοπαναγιώτη για γλυκό και καφέ θα κλείσει αρμονικά τη μέρα σας. Ξεχωριστή επιλογή για το σκοπό αυτό ο ΚαφεΟίνος ένα μικρό καφενεδάκι στο Κέντρο του Καλοπαναγιώτη με μοντέρνες πινελιές που έχουν διαμορφώσει άψογα το παραδοσιακό του χαρακτήρα .

Ανοικτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ σίγουρα επιτάσσει τη στάση σας αν βρίσκεστε στη περιοχή. Αν σταθείτε τυχεροί ίσως να βρεθείτε και σε ένα από τα μπάρμπεκιου πάρτι τους. Αν πάλι όχι θα πάρετε απλά το τελεφερίκ που ξεκινά από απέναντι και καταλήγει δίπλα από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή. Η διαδρομή πανέμορφη και αν έχετε μαζί σας μικρούληδες σίγουρα θα ξετρελαθούν.

Για το κάτι τοις σας φεύγοντας μπορείτε να ψωνίσετε από τα «Πραματούθκια». θα τα βρείτε σε πολύ κοντινή απόσταση κατεβαίνοντας από το τελεφερικ και αποτελεί κομμάτι του Casale Panayiotis με παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα (ξηρούς καρπούς , γλυκά και αποξηραμένα φρούτα) και άλλα καλούδια όπως αιθέρια, κεράκια κλπ.

Εγγυημένη λοιπόν εκδρομούλα αν σας βοηθήσει και ο καιρός για την αναγκαία δροσιά του βουνού

 

Κατηγορίες