Site logo

Κορυφαία συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά

Είναι μερικές φορές που το απλό είναι και το καλύτερο και συνάμα και πιο γρήγορο. Να δηλώσω πρώτα απ ΄ όλα μεγάλη αγάπη για το απλοϊκό αυτό γλυκό που ακούει στο όνομα «χαλβάς» και να πω ότι έχω επιχειρήσει να το κατασκευάσω με διάφορους τρόπους μέχρι σήμερα. Κάποιοι εξ αυτών απέτυχαν (ναι δύναται να αποτύχει κανείς και στα εύκολα μερικές φορές – είναι εντάξει ) και κάποιοι (η πλειοψηφία ναι) φυσικά άφησαν τα καλύτερα αποτελέσματα. Θεωρώ την πιο κάτω συνταγή ως μοναδική , γευστικότατη, αφράτη και γρήγορη καθώς ο χαλβάς τελειώνει χωρίς λάδι ξεπερνάμε δηλαδή το κομμάτι του τσιγαρίσματος. Την συνταγή την βρήκα τυχαία στο διαδίκτυο και με κέρδισε ομολογώ το τέλειο βίντεο που τη συνοδεύει (βοηθάνε και αυτά πολύ) Ως εκ τούτου την γράφω πιο κάτω γιατί τα καλά πρέπει να μοιράζονται και κανείς δε πέρασε καλά κρατώντας όλο το γλυκό για τον ίδιο . Οι Κατσαρόλες πάνω λοιπόν και ένα τηλέφωνο σε φίλους για να τους κεράσετε. Η συνταγή είναι από το https://www.facebook.com/pastrydesignsofficialpage/ και το σχετικό βίντεο που θα βρείτε στο κανάλι τους στο youtube.

Υλικά

  • Νερό 1.5 λίτρο
  • Πορτοκαλι 150 γρ. φρέσκος χυμός
  • Ζαχαρη 370 γρ.
  • Σιμιγδαλι 250 γρ. χονδρό
  • Βανιλίνη 1
  • Κανελά λιγη
  • Φιλέ Αμυγδάλου

    Οδηγίες : Θα βράσετε πολύ καλά νερό, πορτοκάλι και ζάχαρη μαζί και μόλις πάρουν μια τέλεια βράση θα προσθέσετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος την βανιλίνη . Θα το δείτε σιγά σιγά να πήζει και θα το απομακρύνεται από τη φωτιά μόλις δείτε το μείγμα σας να ξεκολλάει ουσιαστικά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Ως ο απόλυτος λάτρης της κανέλας την τιμήσαμε δεόντως μαζί με αρκετό φιλέ αμυγδάλου. Δοκιμάστε το !

    Συμπερασματικά :

    (1)Αγαπώ τις συνταγές με γραμμάρια ! Αυτό με τα φλιντζάνια και τα ½ και ¾ κλπ κλπ πολλές φορές δεν μου βγήκε εμένα (μόνο εγώ το λέω αυτό 😉

    (2) πολλές φορές ένα και μόνο υλικό στη περίπτωση αυτή ο χυμός πορτοκάλι – μπορεί να απογειώσει όλο σας το πιάτο είτε αυτό είναι γλυκό είτε φαγητό

    (3) Το παιδικό άγγιγμα της φωτογραφίας διόλου «επενέβηκε» στο τελικό αποτέλεσμα (ας τα αφήνουμε καμιά φορά να κάνουν και αυτά τα δικά τους)

    (4) θα τον φτιάξω ξανά και ξανά !
  • Κατηγορίες