Είναι μερικές φορές που το απλό είναι και το καλύτερο και συνάμα και πιο γρήγορο. Να δηλώσω πρώτα απ ΄ όλα μεγάλη αγάπη για το απλοϊκό αυτό γλυκό που ακούει στο όνομα «χαλβάς» και να πω ότι έχω επιχειρήσει να το κατασκευάσω με διάφορους τρόπους μέχρι σήμερα. Κάποιοι εξ αυτών απέτυχαν (ναι δύναται να αποτύχει κανείς και στα εύκολα μερικές φορές – είναι εντάξει ) και κάποιοι (η πλειοψηφία ναι) φυσικά άφησαν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Θεωρώ την πιο κάτω συνταγή ως μοναδική , γευστικότατη, αφράτη και γρήγορη καθώς ο χαλβάς τελειώνει χωρίς λάδι ξεπερνάμε δηλαδή το κομμάτι του τσιγαρίσματος. Την συνταγή την βρήκα τυχαία στο διαδίκτυο και με κέρδισε ομολογώ το τέλειο βίντεο που τη συνοδεύει (βοηθάνε και αυτά πολύ)
Ως εκ τούτου την γράφω πιο κάτω γιατί τα καλά πρέπει να μοιράζονται και κανείς δε πέρασε καλά κρατώντας όλο το γλυκό για τον ίδιο . Οι Κατσαρόλες πάνω λοιπόν και ένα τηλέφωνο σε φίλους για να τους κεράσετε.
Η συνταγή είναι από το https://www.facebook.com/pastrydesignsofficialpage/ και το σχετικό βίντεο που θα βρείτε στο κανάλι τους στο youtube.
Υλικά
Νερό 1.5 λίτρο
Πορτοκαλι 150 γρ. φρέσκος χυμός
Ζαχαρη 370 γρ.
Σιμιγδαλι 250 γρ. χονδρό
Βανιλίνη 1
Κανελά λιγη
Φιλέ Αμυγδάλου
Οδηγίες : Θα βράσετε πολύ καλά νερό, πορτοκάλι και ζάχαρη μαζί και μόλις πάρουν μια τέλεια βράση θα προσθέσετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος την βανιλίνη . Θα το δείτε σιγά σιγά να πήζει και θα το απομακρύνεται από τη φωτιά μόλις δείτε το μείγμα σας να ξεκολλάει ουσιαστικά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Ως ο απόλυτος λάτρης της κανέλας την τιμήσαμε δεόντως μαζί με αρκετό φιλέ αμυγδάλου. Δοκιμάστε το !
Συμπερασματικά :
(1)Αγαπώ τις συνταγές με γραμμάρια ! Αυτό με τα φλιντζάνια και τα ½ και ¾ κλπ κλπ πολλές φορές δεν μου βγήκε εμένα (μόνο εγώ το λέω αυτό 😉
(2) πολλές φορές ένα και μόνο υλικό στη περίπτωση αυτή ο χυμός πορτοκάλι – μπορεί να απογειώσει όλο σας το πιάτο είτε αυτό είναι γλυκό είτε φαγητό
(3) Το παιδικό άγγιγμα της φωτογραφίας διόλου «επενέβηκε» στο τελικό αποτέλεσμα (ας τα αφήνουμε καμιά φορά να κάνουν και αυτά τα δικά τους)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Cookie settingsΑΠΟΔΟΧΗ
Privacy & Cookies Policy
Επισκόπηση απορρήτου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας ενώ περιηγείστε στον ιστότοπο. Από αυτά τα cookies, τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την λειτουργία των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να εξαιρεθείτε από αυτά τα cookies. Ωστόσο, η εξαίρεση ορισμένων από αυτά τα cookie μπορεί να έχει επίδραση στην εμπειρία περιήγησης.
Τα απαραίτητα cookies είναι απολύτως απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μόνο cookies που εξασφαλίζουν βασικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά ασφαλείας του ιστότοπου. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικές πληροφορίες.