Site logo

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο γλυκό.. Μπορεί να γίνει ακόμα πιο νόστιμο και διασκεδαστικό όταν το φτιάχνουμε εμείς με αγνά υλικά. Μιας και μπαίνουμε ξανά σε mood του lockdown αξίζει να μπούμε στην κουζίνα και να δοκιμάζουμε νέες συνταγές όπως είναι αυτά τα υπέροχα τρουφάκια με ινδοκάρυδο. Είναι πολύ εύκολα και μπορείς να τα φτιάξεις ανά πάσα στιγμή, αφού δε χρειάζονται ειδικές γνώσεις ούτε και πολύ χρόνο. Η συνταγή είναι από τη μητέρα μου.

Υλικά:

1 φλ. Ινδοκάρυδο

1 φλ. Φοινίκια ψιλοκομμένα

1 φλ. Καρύδια ψιλοκομμένα

½ φλ. Δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

1 γάλα ζαχαρούχο

1 κουτί μπισκότα morning coffee

1 κουτί cream crackers

1 βούτυρο ανάλατο

Ινδοκάρυδο για επικάλυψη

Εκτέλεση:

1. Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει.

2. Σε ένα μπολ σπάζουμε τα μπισκότα μαζί με τα κράκερ.

3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν όλα μαζί.

4. Φτιάχνουμε μπαλάκια και σε πιάτο που έχουμε βάλει το ινδοκάρυδο βάζουμε τα ένα-ένα για να καλυφθούν.

5. Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα μέχρι να σφίξουν και είναι έτοιμα για κατανάλωση.

(‘Αρθρο απο τη φίλη Μαρία – FoodAroundCy )

Κατηγορίες