Site logo

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΛΗΚΗΠΟΥ

Το σημερινό άρθρο δεν θα μπορούσε παρά να μην ξεκινήσει κάπως έτσι : με ενα σμπάρο πολλά τρυγόνια και για να εξηγήσω τι εννοώ παραθέτω τα πιο κάτω δεδομένα :

Ο Δελίκηπος απο τη Λευκωσία είναι τόσο κοντά που δεν κατάλαβα πως αλλάξαμε και όρια και με έκπληξη ανακαλύπτω τώρα ότι αποτελεί χωριό της επαρχίας Λάρνακας.  Μια σπιθαμή είναι ο τόπος μας ας τον χαρούμε !

Θα μπορούσα να πω οτι το μόνο που θυμάμαι και αποτυπώθηκε στο κουρασμένο μυαλό μου τη μέρα εκείνη ειναι το κυρίαρχο πράσινο χρώμα της περιοχής απο τα πεύκα και τα ένα σωρό άλλα δέντρα που δημιούργησαν στο δρόμο προς το πνιγμένο στο πράσινο πάρκο μια καταπράσινη πορεία ηρεμίας και ξεκούρασης.  

Δε ξέρω αλήθεια αν έχει μόνιμους κατοίκους ο Δελίκηπος ή κάτι άλλο (είπαμε το μόνο που θυμάμαι είναι το πράσινο ) ξέρω όμως με βεβαιότητα ότι καταλήξαμε σε ένα πανέμορφο και μαζεμένο πάρκο (ιδανικό αν έχετε παιδάκια )  στον οποίο καθήσαμε μόλις μια ώρα γιατί είχε σχεδόν φτάσει μεσημέρι και δεν είχαμε πάει προετοιμασμένοι με φαγητό αλλά sandwich. Εννοείται πως όλοι στο χώρο απλώς ξεκίνησαν να ψήνουν οπόταν καταλαβαίνετε οτι τέτοιες μυρωδιές στο καταμεσήμερο επιτάσσουν φυγή αν δεν μπορείς να τις απολαύσεις. 

 

Ο χώρος διαθέτει ευκολίες λοιπόν για ψήσιμο , λίγα παιχνίδια για τα παιδάκια , πιάτσα για τρέξιμο, βρύση με νερό , αρκετό χώρο στάθμευσης καί σίγουρα κάποιες τουαλέττες στο βάθος τις οποίες όμως δεν προλάβαμε να επισκεφθούμε. Φροντίστε να πάτε γρήγορα ειδικά αν πάτε Κυριακή για να βρείτε χώρο !

Η επίσκεψη συστήνεται ! Παραθέτω και φωτογραφικό ντοκουμέντο !

 

Κατηγορίες